06 Μαΐ

Άρθρο του Κώστα Ζώμπου στον Αιρετό

Από την πρώτη μέρα που αποφασίσαμε να διεκδικήσουμε τον Δήμο Γαλατσίου, αποφασίσαμε πως θα τα αλλάζαμε όλα. Πριν αλλά και μετά τις εκλογές. Γι αυτό δεν θέλαμε τίποτα που να μας κρατά προσκολλημένους στο παρελθόν.

Ο συνδυασμός “Γαλάτσι. Ζούμε εδώ!” δημιουργήθηκε από μία ομάδα νέων ανθρώπων που κατάφεραν κάτι πολύ σημαντικό: “Πάντρεψαν” την εμπειρία με την φρεσκάδα και την όρεξη. Χαρακτηριστικό είναι πως 24 ασχολούνται με τα κοινά για πρώτη φορά, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας δεν ξεπερνά τα 42 έτη!

Η ηλικία, ωστόσο, δεν είναι πανάκεια. Δεν μας ενδιαφέρει η εικόνα για να στεκόμαστε μόνο σε αριθμητικά δεδομένα, γιατί το Γαλάτσι δεν θέλει λόγια, αλλά έργα. Έτσι, αξιοποιώντας τα καλύτερα στελέχη από την διοίκηση του αείμνηστου Κυριάκου Τσίρου, αλλά και πολιτών που έχουν ασχοληθεί με τα κοινά της πόλης μας, δημιουργήσαμε ένα μωσαϊκό φρεσκάδας και εμπειρίας.

Όλοι μαζί έχουμε την ικανότητα αλλά και την όρεξη να διεκδικήσουμε για το Γαλάτσι το αυτονόητο, το καθημερινό, αυτό που θα κάνει την ζωή μας καλύτερη. Θέλουμε νέες ιδέες, αλλά και την ικανότητα να τις κάνουμε πράξη για το καλό όλων μας. Αυτό έχουμε πετύχει μέχρι στιγμής και αυτό θα κάνουμε και από την επόμενη μέρα.

Άλλωστε, αυτό μαρτυρά και το πρόγραμμά μας, το οποίο φτάνει στα χέρια των Γαλατσιωτών κάθε μέρα. Ένα πρόγραμμα που δημιουργήθηκε παίρνοντας ως παράδειγμα, τις καλύτερες δράσεις άλλων πόλεων, τις ανάγκες του Γαλατσίου, αλλά και τις προτάσεις των ίδιων των πολιτών οι οποίοι συμμετείχαν μαζικά στις έρευνές μας απαντώντας στα ερωτηματολόγιά μας!