17 Απρ

Το όνειρό μου για το Γαλάτσι μας.

Πολλές φορές αναρωτήθηκα πώς θα μπορούσαμε να «χτίσουμε» ξανά μια πόλη που δεν θα μας πληγώνει, δεν θα μας κουράζει, δεν θα μας προκαλεί καθημερινό άγχος. Μια πόλη όπου θα βρίσκουμε να παρκάρουμε, μια πόλη όπου θα μπορούμε να κάνουμε τη βόλτα μας σε μια όμορφη και καθαρή πλατεία. Μια πόλη όπου δεν θα προσπαθούμε μόνο προεκλογικά να κάνουμε κάτι προσωρινό που μετά θα είναι σαν μια πινελιά ζωγράφου που ξεθώριασε και χάθηκε.

Αυτό είναι το όνειρό μου για το Γαλάτσι μας. Να το κάνουμε μια πόλη που δεν θα βγαίνει ηττημένη σε συγκρίσεις με άλλες πόλεις που διασχίζουμε κ επισκεπτόμαστε. 

Κατάγομαι από τα Χανιά της Κρήτης, πόλη που λατρεύω, είναι το 2ο σπίτι μου και επισκέπτομαι όποτε είναι αυτό εφικτό. Κοινά προβλήματα και των δύο πόλεων είναι η έλλειψη χώρων στάθμευσης, η έλλειψη έργων υποδομής, το κυκλοφοριακό και η έλλειψη σχεδιασμού για τις ανάγκες των καιρών.

Στη ζωή μου βέβαια υπάρχει και η Νάξος, το όμορφο νησί των Κυκλάδων, τόπος καταγωγής του συζύγου μου, την οποία επίσης επισκεπτόμαστε όποτε μπορούμε… Τα παραπάνω προβλήματα, κάποια λόγω του τουρισμού το καλοκαίρι, υπάρχουν βέβαια και εκεί…στον Απόλλωνα ο βιολογικός καθαρισμός, η υποστήριξη με έργα υποδομής και έργα που θα δώσουν ζωή και σε αυτό το μέρος του νησιού, είναι θέματα που απασχολούν χρόνια…Θέματα που κάθε οργανωμένη κοινωνία αντιμετωπίζει, είναι διαφορετικά σε κάθε περιοχη κ κάθε πόλη και κάποια στιγμή πρέπει πλέον να λύνονται ένα -ένα!

Για τη βελτίωση των συνθηκών της ζωής μας, χρειάζεται βούληση, συνεργασία, σχέδιο, οργάνωση, εκσυχρονισμός στη παροχή υπηρεσιών, έμφαση στην ηλεκτρονική εξυπηρέτηση κ διακυβέρνηση, διαφάνεια, αντικειμενικότητα, γνώση, σωστή διαχείριση των πόρων, και προπάντων αγάπη για το κυνήγι της λύσης, για την επίτευξη του στόχου, για τη διευκόλυνση των κατοίκων και δημοτών.

Χρειάζεται αγώνας για το πώς θα έχουμε μεγαλύτερη ασφάλεια στις γειτονιές μας, πώς θα έχουμε επαρκέστερο φωτισμό, καλύτερη συγκοινωνία, διαχείριση απορριμάτων κ υπογειοποίηση των κάδων, συντηρημένα και βαμένα σχολεία για τα παιδιά μας, καλά και καθαρά παγκάκια για να σταματάμε να πάρουμε μία ανάσα…Χρειάζεται ενδιαφέρον και αγώνας για όμορφες και ασφαλείς παιδικές χαρές για τα παιδάκια, που είναι το μέλλον αυτής της πόλης. 

Η εμπειρία μου στον εργασιακό τραπεζικό τομέα, οι γνώσεις μου στην οργάνωση, στην εκτέλεση λύσεων κ αποφάσεων, στους νόμους της αγοράς, στο μάρκετιγκ, στο κοινοτικό πλαίσιο, στην εξυπηρέτηση, στα αιτήματα του πολίτη και στους τρόπους επίλυσης κ αντιμετώπισής τους, η ενασχόληση με τα κοινά, η συμμετοχή μου σε συλλόγους (μέλος της Παγκρήτιας ΄Ενωσης), η διαρκής ενημέρωση, η πίστη, η αφοσίωση, η προσπάθεια, είναι το οπλοστάσιό μου στο ταξίδι της Αυτοδιοίκησης…

Πολλά μπορούν να γίνουν και να τα κάνουμε όλοι μαζί, να οραματιστούμε κ να δημιουργήσουμε μία καλύτερη ποιότητα ζωής στο Γαλάτσι, μία καλύτερη γειτονιά, ένα καλύτερο εαυτό…

Για όλα αυτά συζήτησα, προβληματίστηκα, στενοχωρήθηκα, θύμωσα, πείσμωσα κ δημιούργησα ένα πλάνο. Βρήκα τον καλύτερο μπροστάρη στο όνειρο, τον Κώστα Ζώμπο, υποψήφιο Δήμαρχο αυτής της πόλης, ο οποίος με τίμησε με την επιλογή του να μπω στο συνδυασμό του και να ζητήσω από τους δημότες μία ευκαιρία…την ευκαιρία του να αναζητώ το Γαλάτσι βαθιά και αληθινά όταν βρίσκομαι στα Χανιά, όσο αναζητώ τα Χανιά όταν βρίσκομαι στο Γαλάτσι.Αυτό θέλω να κάνω πράξη. Μία πόλη που θα αγαπάμε να ζούμε, κ θα καμαρώνουμε για τα επιτεύγματα που καταφέραμε όλοι μαζί…

Ζητώ την στήριξή σας για να πραγματοποιήσουμε όλοι μαζί αυτό το όνειρο.

Με εντιμότητα και αγάπη

Μαρία (Μίρκα) Κουτουλάκη