15 Μαΐ

O Γκάλης, ο Γιαννάκης και το μπάσκετ στο Γαλάτσι μας….

Είναι γεγονός ότι το μπάσκετ είναι το επίσημο άθλημα των Ελλήνων. Παρόλη την επιτυχία του Euro 2004 στο ποδόσφαιρο, το μπάσκετ εξακολουθεί και βρίσκεται στις καρδιές μας. Δεν είναι μόνο ότι οι επιτυχίες σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο είναι περισσότερες με την πορτοκαλί μπάλα. Ως λαός θέλουμε γρήγορο αποτέλεσμα. Για να παίξεις ποδόσφαιρο θέλει υπομονή. Η εναλλαγή του σκορ στο μπάσκετ γίνεται γρήγορα. Τελικά στους Έλληνες γενικά μας αρέσει να μας βάζουν κάποιο όριο. Εννοώ χρονικό. Μέσα σε 24» πρέπει να βάλεις καλάθι αλλά να παίξεις και άμυνα. Επίσης η εναλλαγή του σκορ δεν σε αφήνει να πλήξεις καθόλου και σου δημιουργεί ένα αίσθημα ότι θα προσπεράσω τον αντίπαλο. Ένα αίσθημα που είναι στην ιδιοσυγκρασία μας αυτό. Την ίδια ώρα το μπάσκετ παρότι είναι ομαδικό άθλημα, επιτρέπει την ατομική επίδοση. Το μπάσκετ σου επιτρέπει να ξεχωρίσεις. Και αυτό είναι ελληνικό ιδίωμα.

Μετά την επιτυχία του Eurobasket 1987 οι μπασκέτες φύτρωσαν παντού. Το Γαλάτσι, είναι από τους δήμους που έχουν αρκετά ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ μαζί με το κλειστό στο Άλσος Βείκου αλλά και το ΠΑΛΑΙ που όμως δεν ξέρουμε έως πότε θα μπορούμε να το εκμεταλευόμαστε δεδομένου ότι δεν μας ανήκει ολοκληρωτικά.

Μία πολύ καλή λύση είναι να τροποποιήσουμε κάποια ανοιχτά γήπεδα και να τα κάνουμε κλειστά, με πολύ μικρό κόστος (ακόμα και με χορηγίες) και πολλά οφέλη. Ένα ανοιχτό γήπεδο δεν μπορεί να λειτουργήσει 365 ημέρες αφήστε που κάποια από αυτά τα χρησιμοποιούν οι ιδιοκτήτες των τετράποδων φίλων μας γιατί δεν υπάρχουν αρκετοί χώροι γιαυτούς.

Καταρχάς μπορεί ο δήμος να ενοικιάσει ένα κλειστό γήπεδο, όπως αντίστοιχα ενοικιάζονται τα γήπεδα ποδοσφαίρου 5Χ5, με ότι καλό επακόλουθο θα έχει αυτό για τα οικονομικά του δήμου μας. Με πολύ μικρό κόστος για παρέες  και το αντίστοιχο για ομάδες. Και  βέβαια αυτό θα λειτουργήσει σαν κράχτης και θα προσελκύσουμε κόσμο από τους γειτονικούς δήμους που δεν έχουν αυτή την δυνατότητα.

Θα δημιουργηθεί σχολικό πρωτάθλημα, με κίνητρα, έτσι ώστε τα παιδιά μας να ασχοληθούν περισσότερο με τον αθλητισμό και να ξεκολήσουν από τις οθόνες των κινητών.

Θα βοηθήσουμε την μπασκετική ομάδα του Γαλατσίου σε στιγμές που θα είναι αδύνατη η χρήση του ΠΑΛΑΙ και δυστυχώς θα υπάρξουν και τέτοιες στο μέλλον.

Ο Γκάλης, ο Γιαννάκης και τα άλλα παιδιά ανοιξαν τον δρόμο….κάποιοι δήμοι έχουν κλείσει ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ….Γιατί όχι κι εμείς…!

/ In Νέα / By Tasos Banioras / Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο O Γκάλης, ο Γιαννάκης και το μπάσκετ στο Γαλάτσι μας….