02 Απρ

Συνέντευξη του Κώστα Ζώμπου στο Kontra Channel

Δείτε εδώ τα βασικά σημεία απο την συνέντευξη του Κώστα Ζώμπου στο Kontra Channel με τον Κωνσταντίνο Μαραβελίδη:

 

Γιατί να μας ψηφίσουν
Την ιστορία την γράφουν οι ομάδες. Γι΄ αυτό εμείς ξεκινήσαμε μία παρέα, με ένα στόχο να κάνουμε το Γαλάτσι μία πόλη που θα επιλέγει κάποιος για να ζει. Προερχόμαστε από την παράταξη του αείμνηστου Κυριάκου Τσίρου με προσθήκες νέων, και έμπειρων στελεχών.

 

Οι προτεραιότητές μας
Το Γαλάτσι έχει γίνει μία περιοχή που πολλοί έρχονται και φεύγουν χωρίς να θέλουν να μείνουν. Το βασικό πρόβλημα της πόλης είναι το κυκλοφοριακό και θα κάνουμε την επομένη των εκλογών κυκλοφοριακή μελέτη για όλη την πόλη.

 

Αλλαγές στον Κλεισθένη
Στόχος μας οι συνθέσεις όπως μέσα στην κοινωνία έτσι και στην διοίκηση του Δήμου. Θα πρέπει ωστόσο οι συνεργασίες να βασίζονται σε προγραμματική βάση και όχι σε αλισβερίσι. Έχουμε ήδη καταρτίσει το πρόγραμμά μας με την συνεργασία του κόσμου. Από τις 4/11 βγήκαμε στις γειτονιές και μέσω των ερωτηματολογίων συμπληρώσαμε τις προτάσεις μας σε ποσοστό 35%-40%.

 

Απορρίμματα
Δεν μπορούμε να αφήνουμε στην τύχη την καθαριότητα της πόλης μας. Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για το «πληρώνεις όσο ρυπαίνεις». Να εκσυγχρονίσουμε την υπηρεσία. Δεν υπάρχουν κάδοι ανακύκλωσης για συγκεκριμένα υλικά πέραν των μπλε. Μπορούμε να κάνουμε κομποστοποίηση στο Άλσος Βεΐκου, θα είχαμε τεράστιο όφελος. Η κομποστοποίηση και η ανακύκλωση να μπουν στα σχολεία. Νέα απορριμματοφόρα και ειδικά τσιπάκια στους κάδους και υπογειοποιημένους κάδους για καλύτερη αισθητική.

 

Γραφειοκρατία
Η γραφειοκρατία μπορεί να ξεπεραστεί μόνο κεντρικά, από το υπουργείου. Εμείς όμως βοηθάμε με έξυπνες εφαρμογές. Ο πολίτης θα μπορεί να επικοινωνεί ηλεκτρονικά με τον δήμο και το αίτημά του να προχωρά χωρίς γραφειοκρατία. Στόχος να φέρουμε τον πολίτη πιο κοντά στον δήμο μέσω της τεχνολογίας.

 

Τι μπορούμε να κάνουμε
Ήμουν ο πρώτος αντιδήμαρχος ευρωπαϊκών κονδυλίων στο Γαλάτσι, εγκαινιάσαμε έργα, όπως ο βρεφονηπιακός σταθμός. Αναπλάσαμε τις παιδικές χαρές και τις κάναμε ασφαλείς και σύγχρονες. Αναπλάσαμε τις κεντρικές αρτηρίες προκειμένου να τις κάνουμε πιο ασφαλείς. Τα χρήματα μπορούμε να τα αντλήσουμε εύκολα από τα ευρωπαϊκά κονδύλια. Ξέρουμε τον τρόπο.

 

Δρόμοι και οικονομία
Είμαστε σε μία περιοχή με τους δρόμους κατειλημμένους από μαγαζιά, και ταλαιπωρημένους από τις λακούβες. Στόχος μας η κοινωνική φροντίδα για όλους. ΑμΕΑ, δημότες, καταστηματάρχες προς όφελος της οικονομίας της πόλης και όλων μας.

 

Τόνωση της επιχειρηματικότητας
Μπορούμε να φτιάξουμε χώρους hub και να κάνουμε σεμινάρια σε νέους επιχειρηματίες που δεν έχουν χώρους. Μείωση των δημοτικών τελών για δύο χρόνια σε νέες επιχειρήσεις. Αυτές να έχουν προτεραιότητα σε ενέργειες του δήμου. Να δημιουργήσουμε την κάρτα δημότη με εκπτώσεις για τους δημότες από  τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνατι στο δήμο.

 

Δημοτικά Τέλη
Λέγονται ανταποδοτικά τέλη. Θα φροντίσουμε να έχουμε ανταποδοτικότητα στα τέλη. Το θέμα δεν είναι πόσο θα πληρώνουμε, άλλωστε στο Γαλάτσι έχουμε χαμηλά τέλη, αλλά δεν έχουν ανταποδοτικότητα. Δεν έχουμε υπογειοποιημένους κάδους, δεν έχουμε σύγχρονα εργαλεία, δεν έχουμε πολλούς κάδους ανακύκλωσης. Υπάρχουν προγράμματα που μπορεί να αντλήσει κάποιος και από το Πράσινο ταμείο, την περιφέρεια ή την ΕΕ.
Παράδοξο στο Γαλάτσι. Ο δήμος εμφανίζει πλεόνασμα 9 εκατ. ευρώ. 5.286.000 παρέλαβε η σημερινή αρχή από την προηγούμενη διοίκηση. Για λόγους επικοινωνιακούς ο δήμαρχος διατήρησε τα ποσά και δεν έδωσε στον δημότη αυτά που έχει πληρώσει. Αυτό είναι το πρόβλημα. Καλό το πλεόνασμα, αλλά δεν είμαστε τράπεζα, πρέπει να δίνουμε στους πολίτες αυτά που τους αξίζουν.

 

Αστυνόμευση-Ασφάλεια
Κάθε μέρα έχουμε ληστείες και κλοπές. Το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο. Είμαστε σε επαφή με την Αστυνομία. Κάνουμε το απλό: Βρήκαμε τον τρόπο για να αγοράσουμε και να δωρίσουμε αυτοκίνητα περιπολικά από τον δήμο με την προτεραιότητα αυτά να μένουν στο Γαλάτσι. Δημιουργία συμβουλίου παραβατικότητας. Θα το στελεχώσουμε από όλες τις κοινωνικές ομάδες.
Τις βραδινές ώρες να μπουν ιδιωτικές εταιρείες για να προλάβουμε το έγκλημα και όχι να υποκαταστήσουμε την Αστυνομία. Αντικατάσταση φωτισμού στην πόλη με LED για οικονομικό όφελος.
8 στους 10 δεν νοιώθουν ασφαλείς μετά τις 9 το βράδυ στο Γαλάτσι.